Skip to main content

Of je nu aan goede voornemens doet of niet, ik hoor toch vaak wel iets wat er op lijkt. In januari geen alcohol, meer sporten/bewegen, gezonder eten. Het is een mooi moment om even wat extra’s te doen voor jouw gezondheid. Na een periode van veel en wellicht wat ongezonder eten het begin van een nieuw jaar juist een mooi moment om te starten met een gezonde gewoonte.  Een goed voorbeeld hiervan is een detox, ofwel ontwenningskuur. Detox wordt ook wel ontslakken genoemd. Bij ontslakken verwijder je afvalstoffen die in jouw lichaam zijn opgehoopt.  

Je kunt op allerlei verschillende manieren detoxen. Ik denk meteen aan detoxen in de zin van ontslakken, maar detoxen in zin van ‘ontwennen’ kan op heel veel verschillende vlakken. Pasgeleden deed ik bijvoorbeeld een social media detox: door jezelf een tijd iets te ontzeggen breek je met vastgesleten patronen en ontstaat er ruimte voor een nieuwe, gezondere gewoonte. 

Ook als we alleen inzoomen op detox van het lichaam zijn er heel veel mogelijkheden. Als we Google raadplegen verschijnen enorm veel opties om uit te kiezen. Zo zijn er sapjes, maar ook thee, tabletjes en dieetadviezen, voetenbaden en darmspoelingen. De ene detox is redelijk makkelijk: je neemt gewoon een pilletje of kopje thee of plakt een pleister. Andere kuren zijn echt intensief en kunnen ook echt zwaar zijn. Dagenlang alleen maar sapjes drinken, die vaak ook nog vies smaken, of zelfs langere periodes helemaal niets eten.

Uniek binnen dit brede aanbod is de VeganFlex detox en dit is dan ook mijn favoriet. Een programma gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. Onder begeleiding van een coach ga je 10 dagen aan de slag. Deze dagen eet je grote hoeveelheid groenten om jouw lichaam te ondersteunen bij het ontgiften. Ontgiften doet jouw lever dagelijks, maar door het eten van veel plantaardig voedsel wordt de ontgifting veel efficiënter. Je zult daardoor ook meer energie ervaren. Daarnaast verlies je gewicht en zal je huid gaan stralen.

Bij de Vegan Flex krijg je naast persoonlijke begeleiding ook een receptenmagazine. Hierin staat voor elke dag voor elke maaltijd een recept. Het is compleet met boodschappenlijsten, de voorbereiding wordt dus ook eenvoudig. Zijn er dingen die je niet lust of waar je misschien allergisch voor bent? De coach past het voor je aan zodat iedereen heerlijk kan eten. De avondmaaltijd is ook prima te gebruiken met een gezin.

Veel mensen in mijn praktijk noemen de Vegan Flex Detox echt een gezonde (her)start. Zie het als het resetten van jouw lichaam! Wat klanten zeggen over de Vegan Flex:

Een paar maanden geleden ben ik met Marieke in contact gekomen omdat ik interesse had in de Vegan Detox. Na het volgen van de 10- daagse Vegan Flex (wat heel goed te volgen is door de afwisselende en heerlijke recepten) voel ik me fitter en heb ik meer behoefte gekregen aan verschillende groenten en fruit en gebruik ik minder dierlijke producten. Ik heb veel meer energie gekregen en er zijn ook enkele kilo’s van af, dus dat is mooi meegenomen! Marieke is een betrokken coach en geeft advies op maat.

Marieke geeft adviezen, die helemaal bij jouw wensen passen. Zij houdt hierbij rekening met persoonlijke voorkeuren en schema’s zodat het voor iedereen die fitter wilt worden haalbaar is! En het mooie, na 10 dagen lekkere recepten heb je al resultaat!

Ik heb bij Marieke de Vegan Flex gedaan! Marieke haar uitleg, haar persoonlijke aandacht en begeleiding erg fijn! Na dat ik de Vegan Flex heb gedaan was ik 4 kilo kwijt. Ik kan Marieke haar diensten aan iedereen aanraden mocht je op zoek zijn naar een gezonde manier om af te vallen die je ook blijvend kan toepassen!